Digital Transformation, Organization, Rekrytering

Beyond Retail checkar in hos DePalmas nya CFO- Josefin Mehany

 ”Jag lockades av ett tillväxtbolag med ambition att utmana en traditionell marknad”
Under våren 2020 började Beyond Retail jakten efter en ny CFO till DePalma, en utmanare på marknaden för arbetskläder. DePalma var ute efter en proaktiv talang som med finansiell spetskompetens skulle bidra till bolagets fortsatta utveckling. Efter en gedigen search och matchning av kandidater föll DePalmas val på Josefin Mehany. Josefin kommer senast från Daniel Wellington där hon haft flera roller inom finans och bland annat startat upp lokala DW-bolag i Europa samt varit ansvarig för att bygga upp det finansiella teamet i Asien.

Josefin har varit på DePalma en kortare tid men vi var nyfikna på att checka in och kolla hur hon trivs.  

Vad lockade dig att acceptera rollen som CFO för DePalma?

Jag lockades av ett tillväxtbolag med ambition att utmana en traditionell marknad. Givetvis triggades jag även av den expansionsplan DePalma jobbar efter. Att få vara med i ett tidigt stadie och fortsätta utveckla ett såhär lovande bolag fick mig att tacka ja.  DePalma tillgodoser ett segment på marknaden som tidigare inte haft något självklart val, men med kollektionerna som tagits fram tror jag definitivt att DePalma kommer att kunna leva upp till den aggressiva tillväxtplanen. Desto mer jag nu kommer in i verksamheten förstår jag den stora potentialen. Jag har gedigen erfarenhet av att arbeta med expansion och affärsstrategi och känner att min kompetens har tillfört värde från dag ett. Att få arbeta i min roll för ett bolag med ett spännande varumärke som jag själv tror på är otroligt motiverande. 

Hur skiljer sig detta uppdrag från dina tidigare?

Detta uppdrag handlar mer om att från start vara med och skapa ett erbjudande som tillgodoser en kundgrupp som inte tidigare har haft några riktiga alternativ. Det som kommer bli väldigt viktigt är att sätta en bra affärsstrategi och arbeta med optimering av verksamheten.

Vilka utmaningar ser du framför dig i uppdraget?

Utmaningen är att jag kommer in i en relativ tidig fas samtidigt som bolaget är i en stark tillväxtfas där mycket händer. Jag ser fram emot att vara med och utveckla DePalmas strategi och bidra med framför allt finansiell analys från ett nytt perspektiv. DePalma är ett bolag som strävar efter att revolutionera och göra skillnad i en traditionellt styrd marknad.

Behöver du också ökad din digitala kompetens i bolaget? Oavsett bransch, erfarenhetsnivå och kompetens har vi kandidater för dig. 

Christofer Båge

Senior Recruitment Consultant Beyond Retail christofer@beyondretail.se +46 73-6 73 48 45