Organization

Beyond Retail tar tempen på: Robert Chung

Tillsammans med modern teknologi och duktiga medarbetare har vi mycket bra förutsättningar att genomföra förändring

Under hösten 2019 genomförde Beyond Retails talent acquisition team, en omfattande rekryteringsprocess för att söka en erfaren chefsanalytiker till Ateas e-handel. Den slutgiltiga matchningen resulterade i att Robert Chung i februari 2020, tillträdde rollen som Head of Analytics E-com. Robert har en gedigen bakgrund inom analys och kommer innan detta från rollen som BI & Analytics Manager på Hitta.se. Robert har nu varit på sin nya roll i drygt 3 månader och vi är väldigt spända på att höra hur det går.

Robert, vad var det egentligen som lockade med rollen på Atea från första början?

– Den starkaste drivkraften var nog att Ateas e-handel är stor men har mycket potential till att bli ännu bättre och mer lönsam genom avancerad analys. Hybriden att få arbeta med flertalet områden som digital marknadsföring, Bi-utveckling, prediktiva analyser och projekt som spänner från datalagring till marketing automation är väldigt motiverande och spännande.

Så, lite mer konkret, vad är uppdraget i din nya roll?

– I min roll som Head of Analytics eCom har jag fått ansvar för att kartlägga vilka analysbehov Ateas e-handel står inför och utveckla nödvändiga verktyg och arbetssätt inom ramen för det. Detta för att kunna bemöta förväntansnivån hos kunden som idag är hög även inom B2B. Jag ingår i ledningsgruppen för e-shopen där även systemutveckling, försäljning/marknad och pricing ingår.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det känns superkul att det pågår så många spännande projekt för oss inom Ateas e-handel även om det också kommer innebära att lämna gamla traditionella vanor och hela tiden testa nya, mer digitala arbetssätt. Kul också att få vara med och påverka analysagendan så att den linjerar och stöttar företagets övergripande mål och visioner. Atea har länge jobbat hårt med att få oss medarbetare att trivas genom flertalet olika insatser vilket jag tycker märks väldigt tydligt. Jag kände mig hemma direkt när jag började och fick en mycket bra onboarding.

Hur ser du på de utmaningar som ni står inför framåt?

– Tillsammans med modern teknologi och duktiga medarbetare har vi bra förutsättningar för att genomföra förändringar. Som ofta med förändring krävs det en uthållighet och stark tilltro till att förändring kommer att leda till det bättre. Inom vår organisation är den tilltron väldigt stark och därför tror vi att denna resa kommer bli häftig. I rådande Covid-19 situation har våra produkter/tjänster fortfarande har en stark efterfrågan på grund av högre krav på en digitaliserad miljö.

Vill du diskutera digital rekrytering, organisation eller kluriga rekryteringsbehov? Slå oss en signal på +46 8 121 444 33 så ger vi dig den input vi kan.

Erika Collin

Senior Recruitment Consultant Beyond Retail erika@beyondretail.se +46702347260