Case

Interimslösning hos Mini Rodini

År 2006 startade konstnären och illustratören Cassandra Rhodin barnklädesvarumärket Mini Rodini som en hyllning till alla barn och deras fantasi. Med lekfulla print skapar Mini Rodini kläder som passar barns personlighet, humör och kreativitet. Det är plaggens kvalitet som är deras största fokus och produkterna är producerade på ett sätt som är skonsamt mot både miljön och de människor som jobbar med produkten.

Mini Rodini Case - Interimslösning

Då Mini Rodini stod inför en rekryteringsprocess samt en utveckling av deras e-handel valde de att använda sig av vår interimslösning. Genom vårt interimserbjudande kommer våra konsulter snabbt på plats och kan stödja organisationen utifrån de behov som finns – både akuta och långsiktiga. Det är alltså en tillfällig och kvalificerad resurs som kan bistå i en kritisk fas och se till att den digitala affären inte tappar tempo.

I stora drag innehöll samarbetet med Mini Rodini två större projekt – interim online merchandising och interim teknisk projektledning.


Interim Online Merchandiser

Vår e-handelskonsult Matilda Persson agerade Interim Online Merchandiser och även projektledare över det operativa teamet samt ansvarade för att lära upp nya rekryteringar till teamet inom deras respektive roller.

Matildas roll innebar att driva försäljning genom att mercha produkter utifrån lagersaldo och kunders efterfrågan samt att utforma alla typer av produktrelaterat innehåll såsom produktbeskrivningar och sidstruktur inför import till Magento. Matilda tillhandahöll också en löpande utveckling av SEO-förbättringar på siten och agerade även intern support rörande Magento för bolagets alla avdelningar. När Mini Rodinis nyanställda teammedlemmar var på plats genomförde hon även all typ av utbildning och upplärning för att de skulle få de bästa förutsättningarna för att kunna fortsätta driva försäljningen framåt utefter de mål som fanns för e-handeln.


Interim Tech Lead

Vår tekniska e-handelskonsult Emelie Samuelsson verkade som Interim Tech Lead och ansvarade för den tekniska roadmap som fanns för e-handeln samt agerade kravställare mot Mini Rodinis tekniska partners.

Emelies roll innebar att projektleda samtliga tekniska utvecklingsprojekt med koppling till e-handeln samt kravställning och buggrapportering gentemot det externa utvecklingsteam som ansvarade för att underhålla Mini Rodinis e-handelslösning genom Magento. Emelie ansvarade också för att leda all testning och kvalitetssäkring av nylanserade funktioner, integrationer och större plattformsuppdateringar. Emelie satt även som teknisk rådgivare i diskussioner om vilka tekniska projekt som skulle antas framåt i roadmapen samt även intern generell teknisk utbildning i bolaget.

 

Genom att våra konsulter trädde in på interimsbasis kunde Mini Rodini hålla hastighet och täcka upp för det direkta behov som uppstod. Med gedigen erfarenhet kan våra konsulter ta ett helhetsgrepp om er e-handel eller delar av den och säkerställa att ni rör er mot de satta målen och förväntningarna som finns för onlinekanalen.

Vi har i ett tidigare blogginlägg nämnt fördelarna med att hyra in en interimskonsult av oss och vilket värde det kan ge er organisation. Läs gärna inlägget här för att se om detta kan vara lösningen för ert bolag.

Om ni önskar veta mer om vår interimslösning eller redan har ett behov av en konsult, precis som Mini Rodini, kontakta oss så berättar vi mer!