Shoemed

E-commerce Manager

Shoemed är ett entreprenörsdrivet omnichannel-företag inom funktionella skor för arbete och fritid. Bolaget har varit etablerade i 6 år och under 2015 har man öppnat /../

Profile

Laura Bornebusch Lundeberg

COO & Partner
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Shoemed är ett entreprenörsdrivet omnichannel-företag inom funktionella skor för arbete och fritid. Bolaget har varit etablerade i 6 år och under 2015 har man öppnat butiker i Malmö samt i Oslo, Norge. Nästa steg för verksamheten är att öka tillväxten inom ehandel och för att lyckas med detta söker man nu en E-commerce Manager till bolaget.

Som E-commerce Manager hos Shoemed kommer du att ansvara för försäljning och webbutveckling för Shoemeds webbsatsning i Norden. Du kommer att sitta i bolagets ledningsgrupp och ansvara för webbteamet. Du kommer att leda affärsutvecklingen av omnichannel och internationaliserings-processen. Rollen innebär även ett budgetansvar, ansvar för medieplanering och kampanj-koordination. Du ansvarar för nykundsanskaffning via digitala kanaler som SEM och sociala medier. I detta ingår även ett ansvar för CRO/Konverteringsoptimering och webbanalys. Den organiska trafiken är viktig för Shoemed och det övergripande ansvaret för SEO ligger på E-commerce Manager.

Vi tror att du kan

 • Uppvisa försäljningsresultat inom B2C och B2B inom E-handel
 • Uppvisa resultat från tidigare anställningar med erfarenhet från SEM. Minst 3-5 års erfarenhet.
 • Uppvisa resultat från tidigare anställningar med erfarenhet från SEO. Minst 3-5 års erfarenhet.
 • Hålla koll på det senaste inom e-handel och se till att våra kanaler är uppdaterade

Erfarenhet och utbildning

 • Meriterande med erfarenhet från att starta upp E-handel eller start-ups generellt.
 • Gedigen erfarenhet av projektledning
 • Universitetsutbildning eller annan relevant utbildning.
 • Gillar excel och system

Personlighet

 • Social och ansvarstagande
 • Fokuserad på att leverera bra resultat och alltid på jakt efter nya lösningar för att öka konvertering och försäljning.
 • Gillar system, excel och att hålla många projekt igång samtidigt.

 

Vi erbjuder

En inkluderande företagskultur där alla medarbetare har stora möjligheter att vara med och påverka. Som Ecommerce Manager har du stora möjligheter att avancera inom organisationen och få ett utökat ansvar. Du kommer rapportera direkt till VD och vara en del av bolagets ledningsgrupp.

 

Om bolaget
Shoemed är ett entreprenörsdrivet omnichannel-företag inom funktionella skor för arbete och fritid. Bolaget arbetar med branschledande varumärken som Blundstone, Dr Martens, Rockport, Ecco, Arbesko, Birkenstock, Adidas, Puma m.fl. Shoemed tillgodoser behovet av arbetsskor inom vård och omsorg, kök, restaurang, tågpersonal och hotell. Bolaget säljer även till privatpersoner som söker funktionella fritidsskor eller barnskor.

 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Beyond Retail. Vi behöver din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, då urval och intervjuer av kandidater sker löpande, men senast 2016-06-19.

Övrigt

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Placering: Stockholm