Yves Rocher Norden

E-commerce Director

Yves Rocher – Frankrikes största varumärke inom skönhet och kosmetik och en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket söker nu en erfaren och /../

Profile

Laura Bornebusch Lundeberg

COO & Partner
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Yves Rocher - Frankrikes största varumärke inom skönhet och kosmetik och en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket söker nu en erfaren och driven e-handelschef till det nordiska huvudkontoret i Helsingborg. Du kommer att ansvara för driften och utvecklingen av Yves Rocher Nordens digitala närvaro och e-handel. Vilket innefattar ansvar för samtliga siter på aktuella marknader.

Din uppgift blir att leda den nordiska verksamhetens digitala transformation med fokus på försäljningstillväxt, kundupplevelse och att bygga varumärke. Visionen är att skapa en stark online kanal med tydlig multikanalskoppling samt att utveckla e-handeln till en digital flagship store som stödjer vår digitala varumärkesresa.

För att lyckas med uppdraget behöver organisation och kompetens säkras och det blir din uppgift att säkerställa detta. Du förväntas bygga upp en affärsnära säljkultur som kan balansera kanalens arbete med försäljning, multikanal, service och varumärkesbyggnad.

Beskrivning av tjänsten

 • Ansvarig för att vidareutveckla och implementera en långsiktig strategi för kanalen kopplat till försäljning, varumärke, service och kundupplevelse som stöttar multikanalagendan med kanalsamverkan.
 • Resultat- och budgetansvar, samt ansvar för kanalens organisation och ledning. I detta ingår även ett ansvar för kanalens KPI:er, löpande uppföljning samt rapportering kring dessa. Exempelvis sälj, trafik, konvertering, kundrekrytering.
 • Att leda, driva och koordinera utvecklingsarbetet av en ny plattform tillsammans med onlineteamet och ansvariga i koncernen, kommer också att vara en viktig del i det förändringsarbete som skall genomföras liksom en strategi för vår närvaro på social media.
 • Ansvarig för front end och den digitala upplevelsen på aktuella siter samt övriga digitala kanaler.
 • I uppdraget ingår att kravställa mot såväl supporterande avdelningar internt som externa leverantörer samt löpande projektledning av pågående initiativ
 • Ansvarig för att löpande uppdatera och driva en tydlig roadmap för kanalen som förankras med berörda intressenter. Du kommer kontinuerligt arbeta med att utveckla kanalen genom grundligt analysarbete och i vissa fall kund-undersökningar. Du planerar, prioriterar och optimerar utveckling av siterna.
 • Ansvarig för att optimera kundanskaffningsmedel genom trafik och konvertering.

Vi tror att du har

 

 • Minst 5 års erfarenhet av en likande roll.
 • Mycket god kunskap inom alla aspekter av online och e-handel i synnerhet, med kunskap om trafik, konvertering, kundrekrytering, kundklubb och digital marknadsföring.
 • Dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete av verksamhet, organisation samt ledarskap.
 • Mycket god affärsförståelse.
 • Akademisk examen inom ekonomi/marknadsföring är meriterande.
 • Erfarenheter från multikanalsarbete och retail är meriterande.
 • Kunskap och erfarenhet från plattformen Hybris är meriterande.
 • God kommunikatör på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

En tydlig, inspirerande och visionär ledare. Du är kundorienterad och kreativ, med ett holistiskt synsätt, du är passionerad och genuint intresserad av online, proaktiv, strukturerad, driven, en lagspelare och med förmåga samt intresse att driva strategiska frågor såväl som operativa frågor. Du har potentialen att bli en varumärkesambassadör och du är duktig på att skapa relationer liksom att ”ha många bollar i luften”.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en spännande tjänst och möjlighet i en familjeägd internationell koncern som präglas av internationellt utbyte men också en stark känsla för det lokala. Som medlem i ledningsgruppen kommer du ha god möjlighet att påverka och driva den digitala transformationen av bolaget. Du kommer att arbeta på nordiska huvudkontoret i Helsingborg, där vi sitter i moderna och trivsamma lokaler, där du rapporterar direkt till VD för Yves Rocher Norden som blir din närmaste chef. I ditt arbete arbetar du också nära ansvariga för andra avdelningar såsom Marknad, CRM, Retail och Logistik samt Inköp.

Företagsbeskrivning

Yves Rocher är Frankrikes största varumärke inom skönhet och kosmetik och en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket. Yves Rocher grundades 1959 i den franska byn La Gacilly, av herr Yves Rocher. Yves Rochers cirka 700 produkter används av mer än 30 miljoner kvinnor i över 90 länder. Verksamheten i Norden leds från huvudkontoret i Helsingborg och produkterna erbjuds via postorder, webb och butiker. Yves Rocher driver ett aktivt arbete inom CSR och hållbarhet. Bland en rad insatser för en hållbar värld finns projektet Plant for the Planet som planterar 100 miljoner träd fram till och med 2020, i exempelvis Senegal, Etiopien, Ryssland och Indien.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Beyond Retail. Ansökan sker via länk nedan. Vi behöver din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, då urval och intervjuer av kandidater sker löpande.

Övrigt

Placering: Helsingborg
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast