BHG Group

Group Head of SEM

Bygghemma Group är en dynamiskt och snabbt växande koncern som sedan starten 2006 etablerat sig som en av de starkaste och mest framgångsrika e-handelsaktörerna i Norden. Bolagets kultur kännetecknas av resultatfokus och stark entreprenörsanda och vi växer såväl organiskt som genom en aktiv förvärvsstrategi. För vår fortsatta tillväxt söker vi nu en Group Head of SEM/Paid Media med placering i Malmö eller Stockholm.

Profile

Laura Bornebusch Lundeberg

COO & Partner
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med betald trafik för alla/flertalet av de sajter i Norden som ingår i Bygghemma Group. Detta innefattar i synnerhet alla typer av aktiviteter som bedrivs via Google Adwords (Search, Shopping, YouTube och Display) samt andra betalda källor såsom prisjämförelsesajter, affiliates, annonsering i sociala medier och retargeting-annonsering. Mjukvara och system för att övervaka och kontrollera betalda trafikkällor kommer att vara del av ditt ansvarsområde. Utöver detta kommer du även ansvara för nyckeltal och resultat knutna till betald trafik. Du ska sätta en struktur för gruppens Paid Media och se till att den i största möjliga mån implementeras.

Dina kvalifikatio

ner


Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi, marknadsföring eller annan utbildning som bedöms vara relevant för rollen. Du har betydande och relevant erfarenhet av att ha jobbat med Google Adwords för ett större bolag eller en SEM-byrå. Du har god datorvana och förutom officepaketet är du expert Google i Analytics och Google Doubleclick eller likvärdigt system.

Dina personliga egenskaper

Du trivs i en snabbt föränderlig miljö, är engagerad, orädd och vill ständigt lära dig mer. Vidare är du resultatorienterad, har hög integritet och tar stort ansvar för ditt arbete.

  • Driftig, prestigelös, initiativrik, hög energi, stor kreativitet och ett passionerat intresse för e-handel.
  • Förväntas och uppmuntras att vara proaktiva, ta mycket ansvar och hela tiden arbeta för förbättringar.
  • Dina främsta egenskaper är att du analytisk, att du har väldigt goda språkkunskaper samt att du har lätt att för att förstå ny mjukvara och system.
  • Du är en prestigelös ”doer” som kan göra både små och stora arbetsuppgifter för att målen ska nås.

Vi tror att du drivs av att utveckla vår onlinemarknadsföring och -försäljning – och av att vara en del av ett framgångsrikt och växande bolag. Du är analytisk, lösningsfokuserad och brinner för att få dina kunder nöjda, interna som externa. Då du kommer jobba väldigt mycket med analyser och statistik så ser vi gärna du är expert inom Excel och har en fundamental förståelse för kodning. Arbetet är i många fall självständigt och du kommer att jobba direkt mot våra olika bolags VD:ar. Du rapporterar till gruppens Online Marketing Manager.

 

Vi erbjuder

Ett självständigt och spännande arbete hos en av Nordens snabbast växande online-aktörer inom byggvaruhandel och heminredning. Du kommer att erbjudas en mycket omväxlande och ansvarsfull roll inom onlinemarknadsföring.

 

Bygghemma är Europas ledande bygg- och heminredningsaktör på nätet. Vi bedriver en snabbväxande och lönsam affärsmodell baserad på en multi-brand- och omnikanalstrategi där produkter säljs online med stöd av 65 showrooms. Bland våra online-butiker återfinns Bygghemma, Trademax, Chilli och Furniturebox. Vår framgång är baserad på ett omfattande produktutbud, konkurrenskraftiga priser och en effektiv distributionskedja. Bygghemma Group omsätter cirka 4 miljarder kronor på årsbasis och har cirka 500 medarbetare. Gruppen har huvudkontor i Malmö och ägs av FSN Capital samt av ledningen. www.bygghemmagroup.se