Polarn O. Pyret

Head of E-commerce

Polarn O. Pyret gör plagg som håller att älskas, slitas och tvättas. Som barn bär stolt på födelsedagskalas och nöter hårt i lekparken. Och som tillslut kan ärvas vidare till nästa barn, och nästa. Vi kallar det design som håller. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige och säljs på flera marknader världen över.

Profile

Laura Bornebusch Lundeberg

COO & Partner
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Vill du vara med och driva den digitala utvecklingen för ett av Sveriges starkaste varumärken?

Polarn O. Pyret har under de senaste åren haft en stark e-handelstillväxt och fördubblat sin e-handel som nu uppgår till drygt 100 mkr och står för 17% av omsättningen. Vi har tagit flera viktiga steg i att skapa en sömlös köpupplevelse för kunden, med click & collect och integrerade iPads i samtliga butiker. Nu ska vi ta nästa steg i vår omni-utveckling samtidigt som vi ska fortsätta att växa vår e-handel, både på våra hemmamarknader i Norden och genom internationell expansion.

Som Head of E-commerce & Digital/E-commerce Manager ansvarar du för att operativt driva vår e-handelsaffär och digitala utveckling kopplat till e-handel och omni-kanal på samtliga marknader, både i egna och externa kanaler. Du har budget och försäljningsansvar för alla e-handelskanaler och jobbar i nära samråd med Försäljning, Logistik och Kundservice. Du ansvarar för teknisk utveckling, produktinformation, SEO och optimering av content på våra sajter.

Som Head of E-commerce & Digital/E-commerce Manager leder du ett team bestående av 4 medarbetare. E-com teamet är en del av vår Marknads- & E-com avdelning och du rapporterar till Marketing & E-com Director.

Du jobbar tätt med Kundservice för att leverera en kundupplevelse i världsklass. Du har ett nära samarbete med vår Activation Manager för att maximera trafik till samtliga siter och du kravställer och stöttar vår in-house studio i framtagandet av digitalt material.

Ditt uppdrag genomförs med utgångspunkt i företagets övergripande strategier, affärsmål, värderingar och prioriteringar.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på Polarn O. Pyrets huvudkontor i centrala Stockholm.

Vem är du?

Kvalifikationer

 • Relevant utbildning från Högskola/Universitet
 • Minst 5 års erfarenhet av e-handel, gärna i en liknande roll
 • Erfarenhet av att leda ett team
 • Stor teknisk och digital förståelse
 • Erfarenhet av e-handelsplattformar, Episerver är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i Google Analytics
 • God kommunikativ förmåga på både svenska och engelska           

Egenskaper

 • Stor förståelse för kunden och en stark kommersiell känsla
 • Förmåga att hantera både operativa och strategiska uppgifter
 • Analytisk
 • God samarbetsförmåga och flexibilitet
 • Driven, proaktiv och lösningsorienterad
 • Tydlig och engagerad ledare

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2018-12-31. Du ansöker via https://karriar.rnb.se/jobs/1539-polarn-o-pyret-soker-head-of-e-commerce. Vid frågor är du välkommen att kontakta Petra Stenecker (petra.stenecker@polarnopyret.rnb.se).