Glitter

E-commerce Manager

Glitter erbjuder ett brett sortiment av prisvärda smycken och accessoarer i kombination med personlig service genom egna butiker och e-handel. Glitter har idag ca 160 butiker och totalt arbetar ca 800 personer i bolaget. På huvudkontoret arbetar ca 30 personer som ligger vackert på Peter Myndes Backe vid Slussen i Stockholm. Glitter står nu inför en spännande fas de närmaste åren med stort fokus på ökad digitalisering där nya system möjliggör att skala upp vår E-handel till nästa nivå och skapa marknadens bästa kundupplevelse. Nu söker vi en E-commerce manager som ges möjligheten att leda ett team och ta den digitala affären till nästa nivå. Rollen ingår i marknadsteamet och du rapporterar till vår Marknadschef.

Profile

Gustav Lundström

Senior Recruitment Consultant
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Om rollen

Som E-handelschef på Glitter leder du ett e-handelsteam på 4 medarbetare och har ett kommersiellt helhetsansvar för E-handeln vilket inkluderar tillväxt online, digital utveckling, budgetansvar, personalansvar samt den dagliga verksamheten där du rör dig mellan operativa frågor och strategiska projekt. Det kommer vara ett stort fokus på att strategiskt ta det etablerade och välkända varumärket Glitter till nästa nivå inom e-handel.

I rollen ingår att ansvara för, motivera och leda e-handelsteamet. Du kommer arbeta med att utveckla och förbättra både innehålls - och kampanjplanen online samt relevanta KPIer för att få fram data som kan hjälpa oss att öka konvertering och genomföra förbättringar i e-handeln. Du kommer även ansvara för kontakten med vår e-handelspartner Askås och kravställa diverse projekt som leder till en ökad kundnöjdhet och bättre online-upplevelse.

Arbetsuppgifter/ansvarsområden

 • Leda och utveckla e-handelsteamet
 • Resultatansvar för e-handeln med fokus på konverteringsoptimerande åtgärder
 • Kravställa mot leverantörer i daglig drift samt utvecklingsprojekt
 • Leta och delta i krossfunktionella utvecklingsprojekt inom organisationen och externa parter
 • Löpande rapportutveckling och framtagande av nyckeltal
 • Utföra datadrivna analyser med uppföljning på satta KPIer
 • Aktivt arbeta med sökstrategier och sökannonsering
 • Operativ planering och uppföljning av kampanjer, erbjudanden, nyhetsbrev och aktiviteter
 • Planering och produktion av innehåll (vi har intern fotograf)
 • Samarbeta tätt med vår logistikavdelning för daglig drift

Kravprofil

Du är erfaren inom e-handel och har ett starkt track record av att driva tillväxt online. Du är van att delegera och kravställa och ser team och samarbete som avgörande framgångsfaktorer. För att trivas är det viktigt att du kan hantera snabba förändringar och du är inte rädd för att kavla upp ärmarna om det behövs. Du är kommunikativ, initiativtagande och duktig på att inspirerar och leverera genom andra. Du har även en stor förståelse för det tekniska landskap som omger en e-handel.

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet
 • Ca 5 års erfarenhet av E-handel, gärna inom retail.
 • Erfarenhet av att leda ett e-handelsteam
 • God analytisk förmåga och kunskap inom diverse verktyg som t.ex. Google Analytics
 • Erfarenhet av att kravställa SEO och SEM
 • En känsla för visuellt uttryck (färg och form)
 • Flytande svenska samt mycket goda kunskaper i engelska

Att jobba hos oss

Vi sitter i härliga lokaler vid Slussen, där miljön är kreativ med ett högt tempo. Du kommer att få ta ett stort ansvar redan från början och det finns goda chanser till en personlig och karriärmässig utveckling. 

Vårt möte med kunden och vår relation till varandra genomsyras av våra värderingar:  

Vi tar eget ansvar - Vi är engagerade - Vi bryr oss - Allt är möjligt. Givetvis jobbar och lever även du efter dessa.   

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. 

Intresserad?

Sök jobbet så snart som möjligt. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar inte personligt brev. Istället svarar du på några korta frågor vid din ansökan, och bifogar din LinkedIn profil alternativt CV.

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Beyond Retail, Gustav Lundström på 076-326 86 44 eller gustav@beyondretail.se