Atea Sverige AB

Affärsutvecklare – E-handel

Brinner du för e-handel? Trivs du med att vara spindeln i nätet och gillar en variationsrik vardag? Tycker du om att jobba med människor likväl som digital transformation? Just nu söker vi på Atea dig som vill förändra hur våra kunder handlar IT-relaterade produkter i framtiden. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Profile

Erika Collin

Senior Manager Recruitment
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Om rollen

Din roll som Affärsutvecklare kommer att vara en nyckelroll för att utveckla och växa vår digitala affär i än snabbare takt. Du är en del av Ateas e-handelsteam och kommer att ha en strategiskt viktig uppgift i att leda digitaliseringen av affärsområdet Software inom Ateas e-handel. Vår e-handel är en av Sveriges största inom B2B, sett till omsättning.

Du kommer ansvara för att driva utveckling, möjliggöra och öka försäljningen av mjukvara i Ateas digitala kanaler och plattformar. Det gör du genom att identifiera, effektivisera och utveckla idéer eller behov som finns i Ateas digitala go-to-market-modell. Du kommer att vara den viktiga länken mellan vår säljorganisation, kunder och IT samt ingå i ett nära samarbete med våra kollegor i de nordiska länderna, där kunskapsdelning och samarbete är nyckeln till framgång. Hos oss erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med kollegor och våra kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Utveckla strategier och planer inom digital försäljning av mjukvara i Ateas e-handel, samt säkra genomförande och uppföljning.
 • Leda samt delta i utvecklingsarbete, projekt och aktiviteter relevanta för Ateas e-handel
 • Utvärdera, effektivisera eller kartlägga tex processer, rutiner, arbetssätt, IT-system eller information
 • Driva förändringsinitiativ och missionera kring värdet och vikten av digitalisering

I rollen ingår även att vara med på kundmöten för att presentera lösningar för att på bästa sätt hjälpa våra kunder på deras digitala resa. Till din hjälp har du ett av IT-marknadens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för försäljning och en vältrimmad leveransorganisation.

Din profil:

 • Du har minst tre års erfarenhet av affärs/verksamhetsutveckling från idé till färdig implementering i verksamheten och/eller ut mot kund.
 • Du har erfarenhet av att leda, utveckla och förbättra affärsområden inom digitalisering och/eller e-handel
 • Du har erfarenhet av att leda IT-relaterade projekt 
 • Du har ett kommersiellt fokus och kan se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv, brinner för digitalisering, kundnytta och att utveckla företagets affärer.
 • Du har förmågan att lösa problem och skapa struktur och processer för att förbättra affären
 • Du arbetar datadrivet
 • Du har en relevant akademisk utbildning
 • Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och engelska

För att lyckas i rollen tror vi även att du:

 • Älskar att bygga relationer och ser ett stort värde i att nätverka internt såväl som externt.
 • Har ett stort intresse och engagemang för teknik, e-handel och digitalisering
 • Drivs av att förändra och förbättra verksamheten samt kunderbjudande i högt tempo.
 • Du har ett analytiskt analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning

Meriterande kunskaper:

 • Kunskaper inom försäljning samt e-handel av mjukvara
 • Vidare kunskap om it-infrastruktur samt affärs- och transaktionsflöden

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Om Atea

Atea är Europas näst största leverantör av it-infrastruktur. Vi levererar produkter och tjänster som förenklar hantering, drift och användande av it. Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom flera olika affärsområden. Atea har även verksamhet i Norge, Danmark, Finland och Baltikum.

Intresserad?

Sök jobbet så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar inte personligt brev. Istället svarar du på några korta frågor vid din ansökan, och bifogar din LinkedIn profil alternativt CV. Välkommen med din ansökan!