Amanda AI

Client Product Advisor

Startupen Amanda AI är en unik svensk revolutionerande AI-lösning. Genom att ta bort det manuella jobbet som annonsering innebär kan vi effektivisera och optimera digital annonsering i större utsträckning, vilket innebär ökad lönsamhet för idag +300 kunder där vi hanterar drygt 1 200 annonskonton. Bolaget grundades 2018 och växer enormt fort. Under 2021 växte de med 300 procent och tillväxten fortsätter i rask takt. Vi utvecklar nu vår tjänst mot flera plattformar och har som mål att inom den närmaste tiden etablera oss på nya marknader ute i Europa. Sedan 2020 är vi också med i Microsofts AI Inner Circle, ett program för de företag som driver AI utvecklingen globalt. Vi är det enda AD-techbolag som har blivit invalda än så länge.

Profile

Freja Oldeen

Senior Recruitment Consultant & Search Manager
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Idén att ta fram en automatiserad annonstjänst byggd på AI föddes ur ett missnöje kring de digitala verktyg som fanns tillgängliga och vår fasta övertygelse om att hantering av den digital annonseringen är perfekt att automatisera. Automatisering och maskininlärning hjälper våra kunder att öka konverteringsgraden genom att nå ut med rätt produkt, till rätt person, vid rätt tillfälle på ett mycket kostnadseffektivare sätt. Våra kunder kan istället fokusera på att arbeta mer strategiskt samtidigt som de sparar både tid och pengar. Det som gör Amanda AIs tjänst unik är att det dagliga analys- och optimeringsarbetet sker helt automatiskt dygnet runt, utifrån hundratals miljoner parametrar. Det kan gälla allt från sökord och målgrupper till att justera bud, anpassa budget till säsong eller veckodag samt skapa annonser. Vår tjänst räknar ut sannolikheten för en transaktion genom att kombinera varje sökord med varje tillgänglig demografi. Den fångar upp alla förändringar som görs på en sida och skapar kontinuerligt nya indexeringar, dagligen eller varannan timme beroende på hur snabbrörligt sortiment vår kund har. Det skapar ökad kännedom om produkter och tjänster och driver trafik till fysiska butiker och e-handel.

Eftersom bolaget växer kraftigt söker vi nu en till Client Product Advisor för att ansvara för vårt växande segment av nya kunder. Du kommer ingå i New Business teamet med 4 personer och rapportera till Cristian Mittag - Nordic Sales Manager.

Arbetsuppgifter

 • I rollen som Client Product Advisor på Amanda AI kommer du att ha en central roll i ett snabbväxande bolag med ett revolutionerande erbjudande. Du kommer att ansvara för hela säljprocessen vilket innebär:
 • Prospektering, agera på leads och ta första kontakt samt boka möten med nya kunder. Idag ca 80 % är inkommande leads.
 • Genomföra sälj- och kundmöten där du presenterar Amanda AI och informerar och utbildar om den senaste tekniken samt följa upp och säkerställa att affären går i hamn.
 • Hantera flera dialoger och processer parallellt med varandra, som alla befinner sig i olika skeden av säljprocessen.
 • Att på sikt vidareutveckla affären med dina kunder i syfte att maximera produktens potential inom flera affärsområden.
 • Då allt SEM och social-arbete är automatiserat så är du länken mellan roboten och våra kunder, dvs du skall kunna berätta vad Amanda AI kan bidra med och göra bättre.
 • Arbeta nära andra avdelningar inom bolaget så som marketing, analytics och customer success.

Vi söker efter dig som

 • Drivs av att skapa goda kundrelationer och älskar att lära känna nya verksamheter då du kommer att hantera den första dialogen med våra kunder och sälja in Amanda AI på bästa sätt.
 • Har tidigare arbetat i en säljorienterad roll med erfarenhet av hela försäljningsprocessen
 • Vill vara en del i affärsutvecklingen för Amanda AI – Eftersom du arbetar nära kund har du en aktiv roll i affärsutvecklingen och bidrar till utvecklingen av vårt totala erbjudande.
 • Gillar att ha många bollar i luften – Amanda AI är ett snabbt växande bolag där du kommer hantera en bred kundportfölj. Målsättningen är att alla kunder ska känna engagemang och att de är prioriterade.
 • Har kunskap och tidigare erfarenhet av digital annonsering - främst SEM och/eller social marknadsföring är meriterande
 • Är ambitiös, nyfiken och drivs av att arbeta mot uppsatta mål och KPI:er.
 • Har teknisk förståelse, är strukturerad i säljprocessen och självgående.
 • Flytande i svenska och engelska.

Vad erbjuder vi

 • En tillväxtresa där du får vara med och bygga ett bolag i framkant.
 • En viktig nyckelroll i att utveckla arbetet med att ta hand om våra nya kunder.
 • En rolig arbetsmiljö med entreprenöriell uppstickaranda och driv.
 • Duktiga och erfarna medarbetare inom både teknik, system, affärsutveckling och sälj som du kan inspireras och lära dig av.
 • En lärande organisation där vi alltid hellre provar än fäller.
 • Amanda AI är grundat av en kombination av välrenommerade profiler inom e-handel, teknik och analys. Företaget präglas av stark framåtanda, entreprenörskap och entusiasm samt drivs av erfarna medarbetare med hög ambitionsnivå och gemensamma mål. Det är viktigt för oss att alla känner starkt ägandeskap för det vi gör eftersom vi inte bara vill leverera en produkt, utan också 100% service till kund.

Ansökan

Ansök med ditt CV/LinkedIn så snart som möjligt då vi jobbar med löpande urval.