Hööks

Commercial & Creative Lead

Var med och skapa framtiden med Hööks! Vill du vara en del av en dynamisk och framåtriktad organisation och leda arbetet med kommersiella koncept och marknadsföringskampanjer? Då är du den Hööks söker!

Profile

Freja Oldeen

Senior Recruitment Consultant & Search Manager
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Om rollen

Som Commercial & Creative Lead fungerar du som en brygga mellan affärsstrategi och planering och kreativt utförande. Du driver Hööks kommersiella kalender och tar fram briefer för teamet för deras olika aktiviteter. Du säkerställer att Hööks marknadsföringsinitiativ inte bara är kreativa och visuellt tilltalande, utan också driver försäljning och affärsmässiga mål. I rollen ingår att i nära samarbete med Creative Design Lead driva marknadskommunikationens kreativa inriktning och säkerställa att den är kommersiell och harmonierar med företagets övergripande affärsmål. Tillsammans med hela Hööks inhouse marknadsteam ansvarar du för att utveckla kampanjer, produktlanseringar, event, hopptävlingar och andra marknadsföringsinitiativ, från idé och konceptualisering till genomförande i olika mediekanaler. Kampanjerna skall funka lika bra på e-handel och digitala marknadsföringskanaler som i fysisk butik.

I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för att projektleda samarbeten med teamryttare och influencers samt de olika tävlingar Hööks medverkar på under året runt om i Norden.

I den här rollen utgår du från kontoret i Borås och rapportera till Digital Försäljningschef samt kommer vara en del av teamet Marknad/E-com. Teamet består av totalt nio personer och du jobbar nära roller som Creative Design Lead, Digital Designer, Produktionsledare, Graphic Designer Store & Print och Contentspecialist. Utöver det har du ett gott och nära samarbete med flera andra personer och avdelningar på företaget.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som Commercial & Creative Lead är/har du: 

 • Relevant högskoleexamen inom marknadsföring, affär, design eller motsvarande.
 • Minst 5 års erfarenhet inom en liknande roll, gärna inom retail och volymhandel i lågprissegmentet med erfarenhet av att leda och motivera team.
 • Stark förståelse för både affärs- och designprinciper.
 • Du besitter ett säkert öga för bild, form och kreativa grafiska koncept.
 • Du har mycket god kunskap om marknadsföringskanaler som driver försäljning online och i fysisk butik.
 • Du är van att leda kreativa marknadsföringsprojekt från start till mål.
 • Mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt.
 • Flytande kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • Stor vana av kommersiella planer och att hantera mediabudget.

Vi vill också att du:

 • Du brinner för kommersiell försäljning och har alltid kunden i fokus.
 • Du har en förmåga att inspirera och motivera samtidigt som du arbetar lösningsorienterat med flera projekt samtidigt.
 • För att nå resultat så har du mycket god planerings- och prioriteringsförmåga samtidigt som du når resultat genom samarbete.
 • Du har ett entreprenöriellt och agilt förhållningssätt och strävar alltid efter att skapa resultat i teamet genom engagemang och ansvarstagande.
 • Du är tydlig och konsekvent i din kommunikation och agerar affärsmässigt enligt våra värderingar.

Om Hööks

Hööks är ett expansivt företag som möjliggör hästlivet för alla. Hööks är Nordens ledande detaljhandeln inom Hästsport med 68 butiker i Sverige, Danmark, Norge och Finland och en ständigt växande e-handel. Hööks Hästsport AB omsätter ca 600 miljoner SEK och varje år tar deras drygt 500 engagerade och ansvarstagande medarbetare emot ca 2 miljoner kunder i butikerna. Hööks Hästsport AB är sedan 2019 en del av Jula AB koncernen. www.jula.se