Kronans Apotek

Digital Analyst

Följ med på en unik förändringsresa med apoteksbranschens nya aktör som består av Apoteksgruppen och Kronans Apotek som tillsammans kommer fortsätta sin resa under varumärket Kronans Apotek. Tillsammans är vi Sveriges tredje största aktör med flest apotek runt om i hela landet samt en e-handel. Genom att behålla det bästa från båda företagen är vi starkare, smartare och en modig utmanare i branschen. Tycker du att detta låter lika spännande som vi gör? Härligt – häng med på resan!

Profile

Erika Collin

Senior Manager Recruitment
Rollen har blivit tillsatt och tar inte längre emot ansökningar

Om rollen

Som Digital Analyst hos oss kommer du att mäta, analysera och bidra till att utveckla och optimera Kronans Apoteks e-handel och digitala kanaler. Det innebär bland annat att analysera onlinebeteenden, trafik, kundsegment samt försäljningskampanjer. För att trivas i rollen behöver du vara analytisk och proaktiv med god kommunikativ förmåga.

Vi arbetar med: Google Analytics 4, GTM, Looker Studio, BigQuery, m.m

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning på 6 månader. Önskad start enligt överenskommelse. Du rapporterar till Head of Digital Activation - Jennifer Kovacs. Du välkomnas till vårt fina kontor i Stadshagen, Kungsholmen. Vi tillämpar hybridarbete.

Ansvar & arbetsuppgifter

 • Äga och hantera GA4 och agera allmänt analytiskt stöd i organisationen gällande trafik, digitalt beteende, försäljning m.m.
 • Genomföra spårningsändringar och uppdateringar i Google Tag Manager (GTM)
 • Övervaka trafik och digitalt beteende för att identifiera potentiella problem och möjligheter samt kommunicera dessa insikter till verksamheten
 • Visualisera och tillgängliggöra data genom att skapa dashboards och följa viktiga KPIer
 • Driva arbetet kring att kombinera nya och befintliga datakällor för att optimera analysen

Din profil 

För att lyckas i rollen som Digital Analyst är/har du: 

 •  +1 års operativ erfarenhet av digital analys
 • Relevant utbildning inom ekonomi, analys, statistik eller liknande
 • En mycket god analytisk förmåga och trygg med att förmedla och tydligt presentera data och insikter både visuellt och kommunikativt
 • Erfarenhet av att arbeta med Google Analytics 4 och GTM. Meriterande med erfarenhet av BigQuery 
 • Erfarenhet inom e-handel och meriterande om du har erfarenhet av digital marknadsföring
 • Driven, nyfiken och en teamplayer
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Ansökan 

Om detta låter som rätt utmaning för dig skicka din ansökan så fort som möjligt till oss då vi tillämpar löpande urval. I din ansökan vill vi ha CV eller LinkedIn-profil, ej personligt brev. Vi hanterar inte ansökningar via email. I slutet av rekryteringsprocessen tillämpar vi en bakgrundskontroll på samtliga personer vi vill anställa, oavsett roll eller funktion. Då vi enbart tillämpar detta på slutkandidat informerar vi mer om det längre fram.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta rekryteringskonsult Erika Collin på erika@beyondretail.se. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kronans Apotek

Sedan 3 oktober 2022 ägs Kronans Apotek och Apoteksgruppen av ett gemensamt holdingbolag ägt till hälften var av Euroapotheca och Oriola. Vi kommer tillsammans att gå under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. Vi är nu den största apoteksaktören på den svenska marknaden med ca 500 apotek och tredje största aktören sett till omsättning. Tillsammans är vi ca 2300 medarbetare som gör verklig skillnad varje dag, genom att hjälpa kunder till ett liv i bättre hälsa.