Cristian Mittag, Försäljningschef på Amanda AI: ”Beyond Retail har verkligen förstått våra behov”

Under de senaste åren har Amanda AI genomgått en betydande tillväxt och transformation med stöd av Beyond Retail, som rekryterat nya toppbegåvningar till teamen. Som ett resultat har Amanda AI kunnat utöka sina erbjudanden och möta kraven från en snabbt föränderlig bransch.

Under de senaste åren har Amanda AI genomgått en betydande tillväxt och transformation med stöd av Beyond Retail, som rekryterat nya toppbegåvningar till teamen. Som ett resultat har Amanda AI kunnat utöka sina erbjudanden och möta kraven från en snabbt föränderlig bransch.

Amanda AI är en automatiserad digital marknadsföringstjänst som skapar och skalar annonser på Google, Bing och Meta (Facebook och Instagram) med hjälp av artificiell intelligens. Genom att ta bort det manuella arbetet som annonsering innebär, effektiviserar de och optimerar digital marknadsföring i större utsträckning, vilket hjälper över 400 klienter i mer än 60 marknader.


I en tid av globala utmaningar och recession har Amanda AI:s kostnadseffektiva lösning möjliggjort för deras kunder att sänka sina kostnader och öka sina resultat. Som ett resultat har företaget vuxit snabbt, vilket har lett till ett behov av rekrytering. Cristian Mittag, Försäljningschef på Amanda AI, förklarar:

– Tidigare hanterade vi all rekrytering själva, men processen var tidskrävande och tog värdefull energi som kunde ha riktats mot andra avgörande frågor. Som ett resultat tog vi en ny approach i början av 2021 och började samarbeta med Beyond Retail. Vi kände till deras digitala expertis och att de också har konsulter som arbetar inom sektorn, så vi visste att vi var i trygga händer.


En effektiv process

Under de senaste två åren har Amanda AI förlitat sig på Beyond Retail för att assistera med sina rekryteringsbehov, inklusive sälj-, analys- och customer success team. Under processen utför Beyond Retail kvalitetskontroller och tester, samtidigt som de upprätthåller en konstant dialog och följer upp med Amanda AI för att säkerställa att deras preferenser tas med.

– Vi beskriver vem och vad vi letar efter, samt vilka nyckelstyrkor vi vill ha hos en kandidat. De tar anteckningar, ställer många frågor och tillsammans bygger vi specifikationen. Efter det kontaktar de potentiella kandidater och presenterar dem för oss, och vi har diskussioner fram och tillbaka där vi delar våra tankar och återkoppling tills vi hittar rätt person för jobbet, säger Cristian och fortsätter:

– Så Beyond Retail tar hand om alla tidskrävande aspekter av rekryteringsprocessen, inklusive referenskontroller, psykologiska utvärderingar och uppföljningar, men alltid med stor insikt för oss. Till exempel kan man ibland föredra att ringa referensen själv, men de har gjort det riktigt bra eftersom de inte bara bekräftar detaljerna, utan också ger oss skriftlig återkoppling om vad referensen faktiskt sa. Så de använder sin expertis på ett mycket bra sätt och gör allt enklare för oss.

En mycket viktig sak för Cristian och Amanda AI var att Beyond Retail kände till deras historia och kunde presentera deras produkt på ett värdefullt sätt när de träffade kandidater.

– En potentiell kandidat behöver veta vem vi är, vad vi gör, hur vi skiljer oss från andra, våra utmaningar och våra unika försäljningsargument. Trots allt möter vi som ett växande företag vissa utmaningar när vi växer snabbt, men det kommer också med många fördelar och möjligheter såklart, säger Cristian och fortsätter:

– Det bästa med Beyond, för oss, är att de verkligen bryr sig om vad vi gör. De tar sig tid att förstå vår produkt och förklarar den på ett sätt som får potentiella kandidater att bli entusiastiska. Att anställa fel person kan vara en enorm tids-, penga- och energislukare, men Beyond hjälper oss att undvika det genom att se till att kandidaterna vet vad de ger sig in på.


Värdet av att växa långsamt

Amanda AI blir en alltmer intressant partner för många och lockar till sig större och större kunder. Detta innebär att de måste utveckla sina processer och ta in fler människor. Men för dem är det viktigt att göra det i en bra takt och växa i en takt de kan hantera - något som Beyond Retail kommer att fortsätta stödja dem i.

– Med tiden och genom erfarenhet har vi lärt oss värdet av att växa långsamt och se till att processerna håller jämna steg. Beyond Retail har varit mycket bra på att förstå våra behov och koppla upp sig med oss när vi är redo att utöka vårt team, säger Cristian och fortsätter:

– Jag rekommenderar definitivt Beyond Retail, speciellt Li och Freja. Deras processer har varit mycket hjälpsamma, med snabb och värdefull återkoppling både för oss och kandidaterna, och har möjliggjort för oss att ännu mer fokusera på våra styrkor och tillväxt.

Läs mer om Beyond Retail rekryteringserbjudande.

Related Posts